Stay Strong!

Reserveren en Info - Sportmassage & Ontspanningsmassage

Sportmassages, ontspanningsmassages en blessurepreventie
In de praktijk in Purmerend (Weidevenne) en de praktijk in Monnickendam help ik je graag verder met sportmassages, ontspanningsmassages en blessurebehandelingen. Ook wordt er kinesiotape (elastisch tapen) toegepast in verschillende blessure(preventie) behandelingen.

Je kunt op afspraak terecht in Purmerend: maandag en donderdag
In Monnickendam: vrijdag en zaterdag

Vergoedingen via de zorgverzekeraars
Wist je dat sommige zorgverzekeraars (bijvoorbeeld FBTO, Interpolis en Zilveren Kruis) de sportzorgmassage vergoeden? Het zit niet automatisch in ieder zorgverzekeringspakket, dus vraag dit na bij je eigen zorgverzekeraar.
Let op! Alleen de sport zorgmasseur wordt vergoed.

Stuur de factuur door
Je betaalt de factuur zelf in de praktijk.Je stuurt daarna de factuur door naar je zorgverzekeraar om dit vergoed te krijgen.
Er zijn geen vergoedingen voor ontspannings- of wellnessmassage. 

SCAS
Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient de sportzorgmasseur die je bezocht hebt te zijn gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). Ik ben SCAS gecertificeerd sportzorgmasseur. 

Wat houdt SCAS in?
De sportzorgmasseur is geen wettelijk erkend beroep, dus iedereen kan en mag zich sportzorgmasseur noemen. SCAS controleert of de sportzorgmasseur een diploma heeft behaald en zich via bijscholingen up-to-date houdt van de laatste trends en ontwikkelingen. De SCAS is een onafhankelijke organisatie die diverse disciplines binnen de sportzorgketen certificeert. Je bent dus in goede handen bij mij.

Hoe lang duurt een massage?
Voorafgaand aan een behandeling vraag ik je (telefonisch) wat je wilt hebben behandeld en je wat je van mij verwacht. Ik breng je van tevoren op de hoogte wat er gaat gebeuren en hoe lang de behandeling duurt. 

Heb je nog vragen? Of wil je een afspraak maken? Bel met Rob Holt via 0652101810 of e-mail naar
info@robholtsport.nl

Kinesiotaping


Wat is elastisch tapen?
Elastisch tapen (ook wel kinesiotaping genoemd) versnelt het genezingsproces en geeft pijnverlichting. Deze methode wordt wereldwijd toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, sport- en massagetherapeuten. Het is onmisbaar bij een therapeutische behandeling.

Het doel van de tape is om de klachten te verlichten. Hierdoor herstel je sneller of kom je weer sneller in beweging.

Wat voor tape wordt er gebruikt?
De elastische tape heeft een andere werking dan de standaard sport tape. Het betreft een rekbare tape van 100% acryl. Het is hypoallergeen en latexvrij. Het tape is vocht en lucht doorlatend. Je kunt er gewoon mee douchen en zwemmen. De tape blijft gemiddeld 5 tot 7 dagen zitten. De tape is makkelijk te verwijderen van de huid. Door de speciale lijm zijn de lijmrestjes makkelijk te verwijderen van het lichaam.

Wanneer wordt elastisch tape toegepast?
Deze tape technieken zijn toe te passen bij pijnklachten, maar ook te gebruiken bij houding correctie.

 Enkele voorbeelden zijn:
- Pijnklachten gewrichten
- Houding correcties
- Litteken behandeling
- Hoofdpijn
- RSI klachten (tenniselleboog, muisarm)
- Bindweefsel klachten
- Menstruatie klachten
- Verminderen van ontstekingen en blauwe plekken
- Ondersteunen van gewrichten
- Vochtophopingen (oedeem)
- Rugpijn
- Hooikoorts klachten
- COPD klachten
- Overige pijnklachten

Bij Rob Holt Sportmassage​ helpen wij je graag verder. Meer informatie of een afspraak maken? Bel met Rob via 0652101810 of e-mail naar info@robholtsport.nl

Opbellen
E-mail